• Rejestracja
Witaj w serwisie pytań i odpowiedzi Pytania.pl, gdzie masz możliwość zadawania własnych pytań i otrzymywania odpowiedzi od innych użytkowników społeczności. Zarejestruj konto i dołącz do użytkowników Pytania.pl. Pytaj, odpowiadaj i zdobywaj punktu!

Dlaczego miejsca, w których przygotowywana jest żywność, są najbardziej narażone na bakterie i zarazki?

0 głosów
Dlaczego miejsca, w których przygotowywana jest żywność, są najbardziej narażone na ryzyko powstawania bakterii i zarazków?
zapytał Luty 4, 2012 w kategorii Dom i Ogród anonimowy

1 Odpowiedź

0 głosów
Z dwóch podstawowych powodów. Po pierwsze: jeżeli żywność jest niewłaściwie przechowywana lub przygotowywana, może dojść do intensywnego rozmnożenia się szkodliwych bakterii, które się na niej znajdują. Po drugie: jeżeli taka żywność zostanie następnie spożyta, bakterie przedostaną się bezpośrednio do organizmu, co może mieć bardzo poważne konsekwencje.
odpowiedział Luty 4, 2012 anonimowy

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi
zapytał Luty 4, 2012 w kategorii Zdrowie anonimowy
+1 głos
2 odpowiedzi
zapytał Luty 4, 2012 w kategorii Dom i Ogród anonimowy
0 głosów
3 odpowiedzi
0 głosów
1 odpowiedź
zapytał Luty 2, 2012 w kategorii Kulinaria anonimowy